Heb ik dat weer......ach panama is ook mooi !!!!
Door: joycevandijk
Blijf op de hoogte en volg joyce
23 Oktober 2011 | Panama, Panama-stad
nadat ik weer thuis was in koude nederland kon het grote “ ik moet nog zoveel regelen” feest gaan beginnen.maar na 5 weken,bellen mailen enz was t eindelijk zover,IK GA WEG !!!!!
na mezelf er meerdere malen duidelijk ervan te hebben overtuigd dat ik me paspoort bij me heb kon ik op weg.op schiphol werd verteld dat ik niet me tas op hoefde te halen op madrid.
Dat kwam mooi uit nou kon ik de nacht mooi op het vliegveld door brengen zonder tas.
Op schiphol sprak ik mensen die al 14 uur wachtte op hun vlucht naar ecuador en andere omliggende landen.
Ik maakte me verder geen zorgen,moest toch eerst naar madrid en vanuit daar naar costa rica.
En t ligt ook allemaal niet naast elkaar dus dat daar slecht weer is jammer dan.
Ter verglijking,wij maken ons in nederland ook niet druk terwijl ze in spanje verzuipen van der regen.
Dus na een vlucht vol met gezellige kids :( ging ik naar madrid.
Op t vliegveld van madrid kon ik maar geen lekkere bank vinden om te slapen.
Aan allebei de kanten van alle stoeltjes zaten leuningen.
Nadat alle eet tentjes dicht waren ben ik onder het lint door gekropen bij een koffie tentje,daar hadden ze namelijk wel lekkere bankjes.
Snachts werd ik wakker van de schoonmaakster maar die zei dat ik wel mocht blijven liggen.
De andere dag was ik al om 5 uur wakker en heb een stuk gelopen het vliegveld daar is een stuk groter dan in a'dam dus ik kan prima even de benen strekken voor de lange vlucht.
Opgelucht dat alles ging zoals t moet zat ik dan ook in t vliegtuig en smsde lauri nog even dat ik in t vliegtuig zat en dat ik over 12 uurtjes er wel zou zijn.
Alles ging prima en we naderde costa rica.
We konden t al een beetje zien!!!
we gingen dalen en t begon steeds slechter weer te worden.
En toen....zei meneer piloot ineens....
we kunnen niet landen door t slechte weer en wijken uit naar panama.
ow.....
wederom had ik weer eens pech bij de douane van panama.
Na een kruiverhoor mocht ik doorlopen,ik blij want een kruisverhoor in het spaans beantwoorden is niet echt mijn sterkste kant.
Ik had nog geen 10 stappen gelopen of er kwam een andere meneer aan rennen dat er iets mis was met mijn paspoort(begreep ik)
na een 20 minuten kwam hij weer terug en nu was t wel goed.geen idee wat er nou was.
dus op naar panama city.daar werden we opgevangen en moesten we een nacht verblijven.
Daar werden we met zn alle in een prima hotel gedropt.
Voelde me wel een beetje een schaapje in een kudde.
We hadden inmiddels een prachtig fel roze bandje gekregen die we zichtbaar moesten dragen.
Dus iedereen die liep braaf mee met de rest.
Ik vond alles best eindelijk een douche en een mooie kaner!
Jammer dat je erna weer in je vieze kleren moest stappen maar t was prima geregeld.
En panama city is ook geen straf.
De volgende dag had ik geen idee wat er ging gebeuren.
Maar na t eten gingen alle schaapjes ineens richting de bussen die er stonden.
Ik als mede schaapje volgde trouw.
Alles wat ze mededelen gaat in het spaans.en aangezien niemand dan zn kwek houd is t lastig om te volgen.ik ben nou eenmaal geen spaans sprekend schaapje.
Er waren wel nederlanders maar die keken de hele weg zo ontredderd dat ik ook geen zin had t allemaal aan hun te vragen.deed dan ook of ik ook een spaanstalig schaapje was.
Uiteindelijk kwamen we met nog meer vlchten aan die de dag ervoor geannuleerd waren.
Maar zoals alles gaat hier niks snel dus ook de douane en het stempelen niet.
De hele hal stroomde vol met mensen en hun gingen doodleuk pauzeren.
Waarop de kant van de costericanen compleet uit hun dak gingen.
Met als resultaat dat er douanemensen van ONZE kant (de toeristen) opstonden om naar hun te gaan.
Fijn......maar na ook hier weer een vragenvuur en een serieuze blik op me paspoort kon ik gaan.
Denk dat ze me verhaal niet geloofde.jammer ik mocht toch door.
Dat was mooi nu de tas nog en dan maar hopen dat er geen weg afsluitingen zijn om naar t zuiden te gaan.
Lauri was er op de heenweg ook al met alle geluk door gereden dus was erg benieuwd.
Door de velen regen zijn er constant weg versperringen door grote delen modder en rotsen die naar beneden schuiven de weg op.of de hele weg is weggeslagen door het water.
Wij kwamen door het “gevaren”stuk heen maar zagen nog wel de schade die het had opgeleverd.
Eenmaal er voorbij vernamen we na een uurtje of wat rijden dat de weg weer dicht was.
Door hevige regenval was het achter ons weer een puinhoop.
Wij konden alleen maar door rijden en hopen dat de regen ons met samen met alle bijbehorende ellende niet zou inhalen.
Wat gelukkig ook niet gebeurde,dus na
4 dagen reizen kwam ik eindelijk in uvita aan!!!!!!
we hebben vernomen dat het weer iets gaat verbeteren dus we hopen het maar.
Het is nog een heerlijk temperatuurtje,precies goed.
Lauri vond het fris maar ik ben natuurlijk het koude nederland nog gewend haha.
Ik was van plan vandaag een hoop te doen maar helaas is er weer is geen stroom.
En ben ik nog moe van de lange reis en de jetlag.
Aanstaande maandag gaan we een weekje in het resort zitten,dus we hopen op mooi weer.
Kunnen we lekker zwemmen en bruin worden.
Nou ik ga maar ff mama mia kijken op de laptop!!!
inmiddels 4 dagen later heb ik weer internet en zit ik op t resort.het weer is iets beter maar in het hele land zijn wegen verwoest en is doorgang niet meer mogelijk.
maar het is zoals het is en iedereen behelpt zich zo goed als die kan.
zo kon dallas niet naar panama voor haar visum trip(brug afgesloten) en verschenen de geplande gasten voor t resort niet omdat de weg was afgesloten.
mischien moet ik nog even genieten van de aangename temperaturen.strax wordt t zweten geblazen.
lauri en ik gaan ons komende week vermaken hier op t resort(met internet) dus ik hou jullie op de hoogte!!!
liefs joyce
23 Oktober 2011 - 18:33
Patricia:
haha wat ben je toch een lekker schaapje!! xx -
23 Oktober 2011 - 18:45
Gemma:
Hi Joyce,
leuk verslag geschreven hoor !!
Nou ga genieten van het weekje vakantie in het resort met Lauri, voordat je aan het werk moet/gaat. X X -
23 Oktober 2011 - 20:48
Ilse:
Lieve Joyce,
Wat een reis zeg! Maar jou kennende blijf je altijd met je beide benen op de grond, wat er ook gebeurt, en maak je er wat leuks van.
Ik wens je heel veel plezier en mooie belevenissen. Zal met veel belangstelling je reisverslagen lezen. Leuk om zo op afstand mee te mogen reizen.
Veel liefs en een dikke knuf,
ilse en de hondendames.... -
23 Oktober 2011 - 20:54
Mo:
Hey muts..
Pfff wat een verhaal weer zeg, jij maakt ook altijd weer wat mee hè..!! Enne de volgende keer mij niet meer snachts sms en hè wahahahaha ik was gelijk klaar wakker LoL... Nou meis geniet maar ff van je weekkie vrij want straks mag je aan de bak ;-)
Ps hoe is het met Dunya ??
xxx Mo