JUST A DAY @ UVITA
Door: joycevandijk
Blijf op de hoogte en volg joyce
24 Augustus 2011 | Costa Rica, Uvita
Heb inmiddels de foto gezien en t is echt een droppie.
Lauri is 2 dagen vrij dus besloten we lekker bij “the dome”te onbijten.
Ik heb deze tent gevonden en was er wezen eten,t was zo lekker dat ik vond dat lauri er ook maar is heen moest gaan.
Erna naar t strand waar t weer zo stil en mooi was.op een paar mensen na was er geen kip.
Ff een stukje over t strand wezen fietsen op zoek naar een goeie plek.en t genieten kon beginnen.
De zee is heerlijk warm en met een regenbui op je kop is t echt zo slecht nog niet op t strand.
Gelukkig hadden we meest van de tijd de zon.maar die is zo vreselijk warm dat je echt niet in t zonnetje wil zitten.
Ben nog wel vreselijk geschrokken want tijdens onze spetter partij in t water vond meneer vis van zeker 50 cm dat t wel genoeg was,en mister fish wurmde zich dan ook letterlijk tussen ons in.....jakkie ik schrok me dood......
gister trouwens een btj weze fietsen en de boel ontdekken,ik was op zoek naar de kleine markt die er moet zijn maar ineens zag ik een winkeltje met DIEREN!!!!.
ahhhhhhhhh allemaal kittens en jonge puppy's.
T bleek van een amerikaans stel te zijn en ze vangen dieren van de straat op die je dan weer kan adopteren.verder blijkt t vooral een ontmoetingsplek voor de amerikaanse hangouderen.
Hier werd mij ook “de dome” aangeraden waar t surprise surprise ook vol zit met diezelfe hangouderen.
Maar allemaal wel even vriendelijk.
Ik heb t ook voor mekaar gekregen om me fiets binnen 3 dagen te slopen...oeps.
Gelukkig doet ie t weer en vandaag weer lekker gefietst.heb zelf een kleine overwinning behaald.
In 1 keer de berg op haha.
Verder ook overwinning nummer 2:
voor t eerst een in het spaans een zelf samengesteld gerecht besteld hihi.
T komt vast wel goed.
Eigenlijk wou ik hier ook trouw elke dag wat spaanse lessen op de laptop doen maar er is zoveel te doen en te zien dat t erbij inschiet.
Ok maar waar was ik.....
oja op t strand kwam er ineens een leguaan voorbij lopen,eerst een kleine,toen nog een kleinere en die werd achterna gezeten door een grote.nadat we steeds van een afstand fotos aan t maken waren dachten we wel een paar mooie shots te hebben gemaakt.
Todat de grote leguaan ineens besloot te poseren op nog geen meter afstand.
Verder zagen we ook nog brulapen in de bomen op t strand,2 grote en een jonkie.
Ook de brulkikker hebben we mogen horen en zien.
Omdat t me niet gelukt is wat foto's te nemen van de whale's heb ik er ff een paar`van internet geplukt.
Maar dit is dus wat voor een geweldige beesten t zijn.
0Verder staat er nog op t programma een paardrij tocht over t strand en naar de waterval.
Hopen we nog tax free te gaan shoppen bij de grens van panama.daar heb je een shoppingmall met alle bekende merken maar dan tax free......
we willen eigenlijk nog heeel veeel doen.maar wat nu niet lukt komt vast nog wel als ik hier weer terug ben.
Alles gaat hier lekker op zn costa ricaans,...zoiezo een prima tempo al zeg ik t zelf.
Geen haast en we zien wel.kan t vandaag niet doen we t toch morgen...of helemaal niet haha.
Zo hebben we nog steeds geen internet in t huis,ook dat moet op zn costa ricaans geregeld worden.
Leuk voorbeeld is dat we met de quad ergens een hapjhe gingen eten,de quad moet altijd afgedekt worden want na een regenbui hier wil die niet meer starten.
Dus wij t ding inpakken(rothoes) en dit alles werd gedegeslagen door de eiegenaar van de eet gelegenheid.nadat we klaar waren en richting de bar liepen zei hij ineens dat ie dicht was....huh.
A day off was t antwoord....had die vent dat niet ietsje eerder kunnen zeggen??
dus quad weer uitpakken en op zoek naar iets anders,wat niet geheeel meevalt,we zitten niet echt in het toeristendeel van costa rica dus alles gaat hier op tijd dicht,en zijn er geen klanten sluit de eigenaar gewoon zn tent.
Uitendelijk wel iets gevonden maar voor de geweldige hoogstandjes van de costaricaanse keuken moet je echt niet hier zijn....of we hebben t nog niet ondekt.
Gister zijn we in de stromende regen naar t resort gegaan,even kijken hoe het eruit ziet.
Bergje op met de quad gaat t wel,maar zonder dit of 4 wiel drive gaat t echt niet lukken haha.
Ben ook in de villas geweest en t is er prima hoor haha.
Ik denk dat ik daar wel kan gaaan wennen.
Het is niet heel groot maar precies leuk opgezet.helaas zag ik het nu met de regen en kan ik dus niet van t prachtige uitzicht genieten.
ik moet nog wel wennen aan de vreemde vieze beestjes hierzo.
Had een compleet nest in me koffer met iets,we hebben geen idee wat t was maar t leken een soort
torrentjes.
Aan de andere beestjes met antennes kan ik wel wennen,hier zijn ze vele malen kleiner dan in
indonesie dus dat valt mee.
Alhoewel ik nog steeds niet graag de badkamer deel met zo een goor ding.
Hoe is t met dunya>???
vermaakt ze zich een btj???
en met de poezen????
Liefs joyce
24 Augustus 2011 - 20:04
Gemma:
Hoi Joyce,
nou geniet maar lekker en breng als je terugkomt de zon maar mee, het regent steeds hier.
Groetjes X -
24 Augustus 2011 - 21:15
Mo:
Hey , ik vind het heel leuk al je belevingen te kunnen lezen ... De foto's zijn geweldig !!enne ik hoorde op het nieuws dat er een orkaan in de buurt is bij jullie ...!! Hebben jullie hier nog/ geen last van ????? Ik hoop het in ieder geval niet...
Kusss mo -
25 Augustus 2011 - 07:20
Gerda:
Zo te lezen vermaak je je wel met al die leuke dingen die je daar doet.
Geniet er nog maar ff van.
doeixxx Gerda -
26 Augustus 2011 - 10:39
Henk:
met dunya gaat het best. als ze niet op der kleed ligt, leg ze wel op een andere plek in de kamer. geen omkijken na